Over de hele wereld, op hetzelfde moment, zoveel mogelijk uitwasbare luiers verschonen.

In 2011 heeft een Amerikaanse non--?profit organisatie, de Real Diaper Association, het initiatief genomen om de hele wereld te laten zien dat uitwasbare luiers een goed alternatief zijn voor gezinnen van vandaag.
 
Vooral in het licht van de toegenomen belangstelling voor milieuvriendelijke en voordelige producten. De eerste record poging in 2011 was een groot succes: 5.026 luiers op127 locaties in 5 landen.
 
Er waren veel meer deelnemers, maar de strenge regels van Guinness World Record lieten niet alle 6.363 deelnames toe.
 
Op dit moment zijn er al toegezegde deelnames uit 10 landen, waaronder België. Beerse en Gent zijn officieel aangemelde locaties. Het tijdstip valt voor België gunstig: om 18:30 uur vindt de luierwissel plaats. In Beerse heeft Basisschool ’t Locomotiefje haar refter beschikbaar gesteld.
 
Om de poging mee te laten tellen moeten er minimaal 25 deelnemers zijn. Daarnaast zijn er twee onafhankelijk waarnemers die zorgen dat alles volgens de regels van Guinness World Records gaat.
 
Deelname is gratis. Sponsors die het gebruik van uitwasbare luiers een warm hart toe dragen zorgen voor een leuke, passende attentie voor de  deelnemers.
 
Ook voor wie (nog)  geen  uitwasbare luiers  gebruiken, is het interessant.
 
De organisatie zorgt voor een uitwasbare luier en instructies.
 
Met zoveel ervaring in één ruimte een prima moment om het uit te proberen!  Meer  informatie  over  deze  wereldrecordpoging in Beerse vindt u op www.uitwasbareluiers.be.
 
WAT --?WAAR –  WANNEER--? (voor) WIE
Wereldrecord breken: over de hele wereld, op het zelfde moment, zoveel mogelijk uitwasbare luiers verschonen
Basisschool ’t Locomotiefje, Karel van Nyenlaan 12, 2340 Beerse
Zaterdag 21 april 2012 om 18:30 uur (ontvangst vanaf 18 uur)
Baby, peuter (niet groter dan 99 cm) en verzorger
Deelname gratis

Inschrijven via info@uitwasbareluiers.be